Sökord
Kategori
Plats
Filtrera på faciliteter:

143 resultat hittade

Sortera på

Energiboost med Springtime på Djurönäset 3-4/2

Energiboost med Springtime Välkommen till en helg fulladdad med energi. Tillsammans med ledaren Mia Rodhborn, vinnare av guldhjärtat, får ni en helg fullproppad med bra träning och inspiration inför vintern. Helgen består av glödande fyspass, Soma move, Core och en härlig stärkande yoga för kropp och själ. Passar såväl för nybörjare som den mer erfarna. Förutom all träning njuter vi av en härlig gemenskap, god mat och trevliga samtal. För dig som stannar över natten finns tid att njuta av det härliga bastulandskapet med stor inomhuspool.

Artipelag Bigert & Bergström – I stormens öga 27/10 – 25/2

Bigert & Bergström – I stormens öga 27 oktober 2017 till 25 februari 2018 Denna höst och vinter fylls Artipelag med interaktiva installationer, mekaniska skulpturer och filmer skapade av konstnärerna Mats Bigert och Lars Bergström. I stormens öga utgörs av verk från duons 30 år långa karriär där väder och klimat – och hur dessa hotar, berör samt nyttjas av människan – varit ett genomgående tema. Detta blir första gången som Bigert & Bergström visas i en större separatutställning. https://artipelag.se/utstallning/bigert-bergstrom/

Finnhamns krog, takbar och sliphus

Finnhamns krog Finnhamns krog är belägen nere vid ångbåtsbryggan i Herr Rönnströms systers f.d. sommvarvilla. Krogen har en klassisk inriktning på lunchen och en á la carte meny som varierar under säsongen. Takbaren Uppe på krogens tak ligger den underbara Takbaren. Med sina 250m2 däcksyta och nästan 150 sittplatser är det en oas som upplevs bäst under eftermiddagen och de varma sommarkvällarna. Med sin 8 meter långa bar och två stora grillar ger Takbaren gästen möjligheten att avnjuta en helkväll.

Finnhamns vandrarhem, stugor, sommargård och sjölängor

Vandrarhemmet Herr Rönnström byggde sin villa i början av 1900-talet. Under åren har villan bl.a. fungerat som privatbostad, pensionat och nu vandrarhem. Vandrarhemmet renoverades mellan åren 2014-2017 och består av 12 rum, 2-5 bäddar, två matsalar med kök och en gillestuga. Utanför huvudbyggnaden finns två och trebäddsstugor. Sommargården Sommargården började som ett seglarläger på 1950-talet och är idag ett vandrarhem. Sommargården ligger helt avskilt från resten av öns boende och det går att hyra hela anläggningen under sommaren för t.ex. fester. Stugbyn

Wikströms Fisk

Lite historia om Wikströms Fisk Wikströms Fisk öppnade 1990 som en naturlig utveckling av vår fiskebutik som då funnits i många år. Det hela var från början mycket spartansk med endast fyra små runda bord och ett enkelt trädäck. Inga parasoller fanns så när det regnade tog gästerna med sig egna! Andra året byggdes det ett tak och antal bord utökades till sex. Allt eftersom åren gått har det byggts lite här och lite där och idag har vi en fullt fungerande året runt öppen restaurang. Naturligtvis fiskar Rune fortfarande vår egen fisk med sin fiskebåt Kajsa och den tillagas av Inga-Lill och Stina. Menyn är därför väldigt levande och ändras från dag till dag. Hur framtiden ser ut är ännu lite oklart men så länge Rune kan fiska kör vi på som vanligt. Troligtvis kommer vi att gå mot mer vilt och annat närproducerat, men det återstår att se

Gustavsbergs Konsthall

I år fyller Gustavsbergs Konsthall 10 år och det firar vi med utställningen och boken Gustavsbergs Konsthall Revisited. I texter och i utställningen ser vi både tillbaka och blickar framåt. Som utställningsplats har Gustavsbergs Konsthall uppträtt i många olika skepnader: som ställföreträdande verkstad, offentlig plats, lägereld, drömlandskap, maskin, hem och skyltfönster. Konsthallen fortsätter att hela tiden husera experiment som på olika sätt låter besökaren möta konsthantverk. Vad som nu visas i jubileumsutställningen är därmed inte bara föremål utan också de rum som konsthantverket skapar – och skapas i. Utställningen Gustavsbergs Konsthall Revisited varvar återbesök från tidigare utställare med konstnärer som visar sina verk i Gustavsberg för första gången. Vi hälsar Anton Alvarez, Bella Rune och John K Raustein

Stall Skaft

Skafts Stallväg 4, Djurhamn, Sverige
Stallet har ljusa trevliga boxplatser, alla med fönster. Stallet har också spolspilta och solarium. Uppvärmd sadelkammare. Stor modern tvättmaskin. Omklädningsrum med wc/dusch. Kök med kyl/frys, mikro och kaffeautomat. I ridhuset har vi ett nybyggt kafé med panoramafönster in mot hallen samt en terass med utsikt mot ridbanan. På gården finns både individuella paddockar vinterhagar och gräsinbetes/sommarhagar för en eller flera hästar. Sommarbete i stora ängshagar, totalt ca 30 ha. Personal finns i stallet dagtid alla dagar. Upplyst ridbana 22 x 70 meter. Ridhus 20 x 40 meter med nytt underlag, Geo-Gum-Tex. På gården finns badplats och gästbrygga. Stall i skärgårdsmiljö. Varmt välkomna till Stall Skaft!

Vånö Skärgårdsliv

Njut av skärgården även när det är snö och is med Vånö Skärgårdsliv. Du som älskar Stockholms sommarskärgård kommer att häpna över den stora kontrasten, tystnaden och lugnet på vintern. Vi skräddarsyr din resa efter önskemål. Upplevelsetur På mindre än 30 minuter förflyttas du från Björkviks brygga på Ingarö, till den yttersta skärgården. Vi kan även hämta i Saltsjöbaden, Dalarö, Tyresö eller annan plats som vi kommer överens om. Du kan också åka Waxholmsbåten till någon av bryggorna på Nämdö så hämtar vi där. Vi har inget bestämt resmål. Du bestämmer tiden, isläget och vädret avgör vår resrutt. Vi gör stopp på spännande platser för att vandra på isen och för att njuta av storslagen orörd natur. Målet idag kanske är där is möter hav. Vi kan ordna picknickkorg eller köra dig till någon av skärgårdens vinteröppna krogar, kursgårdar och hotell för lunch, middag, konferens etc.

Skärgårdsmuseet, Nämdöfilialen

Nämdö, Värmdö, Sverige
Skärgårdsmuseets Nämdöfilial i Sand Inrymt i den gamla skolan i Sand på Nämdö finns Skärgårdsmuseets filial som är öppen dagligen från första lördagen efter midsommar till första söndagen i augusti. Hit tar man sig företrädesvis med Waxholmsbolagets båtar och närmaste brygga är Sand där det också finns en gästbrygga för den som färdas med egen båt. Utställningar, butik, kafé Varje år sätts det upp specialutställningar med skärgårdsrelaterade tema och ibland även konst. Det finns också en museibutik med presentartiklar, böcker och reproduktioner av gamla sjökort. I butiken går det också bra att köpa något att dricka, kaffebröd och glass som kan avnjutas i trädgården där det även finns en växtutställning. Evenemang och guidade turer Specialevenemang annonseras bl a på hemsidan och i lokaltidningarna.

Skärgårdsmuseet Stavsnäs lördagsöppet och föredrag 17/2

Fiske i skärgården och fiskens väg till stan Årets stora utställning i entréhallen handlar om fisket i skärgården från forntiden, den medeltida hamnstadgan för fiskeskären, hur saltströmmingen försåg soldaterna med mat under trettioåriga kriget, sköt- och notfiske, isfiske, fiskevatten, fiskare skaffar sig motorbåtar, yrkesfiske i skärgården fram till idag, fiskköpare och fiskköparskrået, egna fisktransporter, bl a med häst och släde, försäljning i stan och byte mot råg på marknader i Mälardalen. Utställningen förnyas med minnen från småskaligt fiske på 1950 och 60-talen, Axel Sjöbergs fotografier från Långviksskär, tidningsklipp om fiske i skärgården, historik om Stockholms läns fiskareförening och Stockholms läns Fiskförsäljningsförening u p a vars anslutna fiskelag 1944 hade 1117 anslutna medlemmar. Skärgård i konst och litteratur Det har sagts att August Strindberg upptäckte skärgården och blev alldeles betagen av den när han skulle besöka Elias Sehlstedt i Sandhamn. Båda dessa personligheter möter du i utställningen tillsammans med Axel Sjöberg, Albert Engström, Lisa Bianchini, Roland Svensson, Sven Barthel, Harald Lindberg, Oskar Bergman, Maj-Britt Eriksson och många fler. Där hittar du även skärgårdsböcker skrivna av infödda skärgårdsbor. Denna dynamiska utställning uppdateras fortlöpande. Vi uppmärksammar den nyligen bortgångne Göran A. Sjöbergs författarskap och museimannagärning.