Ribbåt i skärgården

ribbåt

Ribbåt i skärgården

Att åka båt kommer alltid att vara barnsligt roligt. Det går nästan inte att undvika den äventyrliga, lite pirrande känslan som in nner sig när besättningen kastar loss och du sakta lämnar kaj.

Denna tur startar i centrala Stockholm. RIB båten tar er ut i skärgården i svindlande hastigheter på uppemot 60 knop!
Denna RIB tur bjuder på vackra stadsmiljöer och natursköna skärgårdsområden.

Varje RIB tar upp till 12 passagerare.

SÄLSAFARI:

Vi på Öppet Hav kan ta med er ut på sälsafari under hela året med våra RIB- båtar. Vi beger oss ut till ytterskärgården, där naturen är karg och det råder en känsla av orörd vildmark. På avstånd syns ingenting. Bara ett stort hav som ser ut att fortsätta i oändlighet.

Men så plötsligt dyker ett skär upp mitt i ingenstans och ovanpå det ligger sälarna och lapar sol. Gråsäl är den sälart vi har i Stockholms skärgård. Nu bubblar det av liv på kobbar och skär. De kan bli upp till 2,5 meter långa och väga över 300 kg. Sälen kan bli ca 40 år och lever av torsk, strömming, lax och platt skar. Chansen att få se säl är stor.

Denna tur kan kombineras med lunch eller middag. Varje båt rymmer 12 passagerare.

HUVUDSKÄR:

Huvudskär är en ögrupp bestående av 200 öar och är den sista utposten mot havet.

Ön består i stort sett helt av klippor och med sin lugna blå lagun är den drömlikt vacker. På Huvudskär har en fyr funnits sedan 1880-talet, en fyrlanterin satt då ovanpå fyrvaktarbostadens tak. År 1931 byggde man en ny fyr i betong som var acetylengas-driven.
Denna står ännu kvar men är solcellsdriven sedan 1990-talet. Denna aktivitet startar i Stockholms hamn, RIB-båten styr sedan ut i skärgården för att slutligen lägga till vid bryggan längst ut i havsbandet.

Välj mellan en fika eller skärgårdstallrik. Dryck är ej inkluderat i priset.

Alla passagerare utrustas med ytoverall, ytväst, vindglasögon och mössa.

Varje båt rymmer 12 personer.

Våra turer startar och avslutas i Stockholms hamn om inget annat är överenskommet.

oppethav.se