Sveriges idag enda porslinsfabrik Gustavbergs Porslinsfabrik ligger i Gustavsbergs Hamn och har varit i kontinuerlig drift sedan 1825. Gustavbergs Porslinsfabrik tillverkar allt sitt porslin i de gamla lokalerna i Gustavsberg och benporslin är specialiteten som man är ensam om i hela Norden.Gustavsberg tillverkar äkta porslin såsom serviser och konstgods i benporslin och stengods. Ingegerd Råman, Signe Persson Melin, Stig Lindberg och Margareta Hennix är exempel på konstnärer bakom vår design.
HushållsPorslinsFabriken (HPF), som varit i kontinuerlig drift sedan 1825, övertogs i ny regi 1996 då några av de anställda blev ägare.Fabriken, som är Sveriges enda porslinsfabrik, märker sitt porslin med det välkända ankarmärket samt tillverkningsår och ”Made in Gustavsberg Sweden”. Bolaget är helt privatägt och producerar allt från massa till färdig produkt i de gamla fabrikslokalerna i Gustavsberg, 20 km öster om Stockholm.
Specialiteten är benporslin, som man är ensam om i hela Norden, med traditioner i fabriken från 1800-talets sista decennier. Fabriken tillverkar för både professionella kök och för privatkonsumenter. Monogramserviser, typ vapen-, båt-, och företagsserviser är en specialitet.

Välkomna till Gustavsbergs Porslinsfabrik!

No Reviews

Post a Comment

Write a Review

Gustavsbergs Porslinsfabrik

Chamottevägen 2, Gustavsberg, Sverige


Chamottevägen 2, Gustavsberg, Sverige

Get Directions