mysig restaurang med vinglas och en skål med champangeflaskorSandhamn Seglarhotell – En nysatsning i köket som bygger på bra råvaror och en stark känsla av skärgården

På Sandhamn Seglarhotell får du en matupplevelse som bygger på bra råvaror, gott handlag och en stark känsla av skärgården. Sedan köksmästare Thomas Omfors tog över har maten fått en central plats hos oss. ”Vi lagar god mat som vi själva är sugna på”, säger Thomas.
Vi som driver Sandhamn Seglarhotell har lång erfarenhet av Stockholmska toppkrogar som Lydmar, Strandvägen 1 och Eataly. Vi vet att du som gäst vill uppleva en klassisk skärgårdsmeny med samma höga nivå på råvaror, kulinariskt hantverk och goda stämning som i staden.

Här hittar du klassiska sommarrätter som skaldjur, rimmad lax, och grillat kött. Men också klassiker från förr. Ett exempel är Toast á la Taube, en rätt från Seglarhotellets historia (ungefär som en Toast Skagen, fast på kräftröra och lax). När vi har möjlighet köper vi in lokalfångad fisk. Vi rimmar laxen och bakar brödet själva. Vi vet hur viktig maten är för upplevelsen på ett skärgårdshotell och strävar alltid efter att laga med kärlek och eftertanke.

Seglarrestaurangen

Vår stora matsal har öppet varje dag, året om. Här serveras klassisk skärgårdsmeny med goda råvaror och kulinariskt hantverk.

Terassen

Här njuter du av skön kvällssol och glittrande utsikt över hamnen. Terrassen och den nya gradängtrappan har öppet hela sommaren. Här serveras samma meny som i Seglarrestaurangen, men det går inte att reservera bord.

Almargrundet Vinbar

I vår lounge i receptionen välkomnas du med ett leende, ett glas vin och utsikt över hamnen. Här utanför hittas också vår stora veranda som snart kompletteras med en utomhusbar och scen för musikartister.

Orangeriet

Orangeriet är vårt nytillskott, ett generöst och mysigt inrett chambre separée som kan bokas för speciella tillfällen som konferenser, privata middagar etc.

Seglarrestaurangen Sandhamn

Sandhamn Seglarhotell, Sandhamn, Sverige


Sandhamn Seglarhotell, Sandhamn, Sverige

Get Directions