Background Image

gustavsbergs gästhamn

Värmdö Stories arrangerar guidade turer i Gustavsberg

Vill du upptäcka Gustavsberg och samtidigt lära dig mer om dess historia på ett underhållande sätt? Boka en guidad tur och lyssna till personliga berättelser om Gustavsbergs historia som inte finns nedskriva i guide- eller historieböcker.

Värmdö Stories arrangerar guidade turer i Gustavsberg året om. Turerna om nya Porslinkvarteren guidas av Carola Stuart och Rolf Ellnebrand som varit med och skrivit boken “Gustavsberg som försvann – och kom igen”. Carola och Rolf driver förlaget Columbus Förlag som också är utgivare av boken och de båda har stort engagemang och intresse för Gustavsberg.

Värmdö Stories startades under hösten 2020

Jag som har startat Värmdö Stories under hösten 2020 heter Emma och har bott på Värmdö i 15 år. Jag har tidigare erfarenheter inom turism, marknadsföring, projektledning och affärsutveckling.

Det hela började med att jag och mina barn en sommarmorgon 2020 fick en idé om att arrangera guidade turer på Segways i Gustavsbergs hamn med omnejd. Idén utvecklades och i väntan på våren och säsong för Segways har jag hittat samarbete med lokala guider för att kunna erbjuda olika typer av guidade turer i Gustavsberg.

Namnet Värmdö Stories

Tanken med namnet Värmdö Stories är att med tiden berätta “historier” om hela Värmdö och inte bara Gustavsberg. Det finns alltså planer på att fortsätta utveckla verksamheten med olika typer evenemang. Utgångspunkten är att utforma verksamheten genom att ge Värmdöbor och turister möjligheten att få uppleva det genuina Värmdö. Här delar vi med oss av historien, naturen, mötet med människor, kultur, mat och dryck.

Är du intresserad av skräddarsydda guidade turer är du välkommen att höra av dig!

Värmdö Stories

Gustavsberg, Sweden


Gustavsberg, Sweden

Get Directions