Bakluckeloppis på Siggesta Gård

Siggesta Gård är en modern gård på landet fast nära stan.

Hos oss kan du verkligen koppla av med frisk luft och en fantastisk natur i kombination med god mat, aktiviteter och inspiration. Bakluppeloppisen är riktigt populär och är öppen tidig vår till sen höst. Gå in på www.siggestagard.se för öppettider. Kombinationen av det moderna utbudet och den gedigna miljön har gjort Siggesta Gård till ett populärt utflyktsmål och en självklar mötesplats för barnfamiljen, företaget och eventbolag. På gården finns restaurang, café, deli, ponnyridning, smådjur, utomhusaktiviteter och mycket mer.

Det tar inte mer än 40 minuter att ta sig hit från storstaden – det är det värt.

Information

Gårdens historia sträcker sig 2000 år tillbaka i tiden, vi har renoverat våra med största varsamhet för att värna om detta rika kulturarv. Samtidigt vill vi behålla det aktiva jordbruket med uppfödning av köttdjur, sädesodling och ett aktivt skogsbruk. Närheten till den uppländska naturen gör också att gården andas ett lugn, trots att vi bara är 30 minuter från Stockholms innerstad. De som besöker oss faller nästan alltid för den fridfulla miljön – vissa tar en promenad och tittar på utsikten över havet, andra strövar fritt omkring i skogen. På Siggesta Gård där hästarna betar runt knuten, är naturen en del av upplevelsen.

Vi är stolta över mångfalden på Siggesta Gård och att kunna erbjuda lokaler för alla typer av arrangemang. Våra mötesrum kan rymma två till 535 personer och här finns något för alla smaker. Vår restaurang Ladugården erbjuder en rustik och varm miljö, i Logen från sent 1800-tal finns plats för både konserter, konferenser och större middagar. Vårt café Orangeriet har medelhavsklimat året om och i Herrgården möter modern teknik flärdfullt 1700-tal.

På gården finns dessutom mängder av aktiviteter för den lekfulle – äventyrsgolf, fotbollsgolf, skogshinderbanan och boulebanor är uppskattade inslag, gärna i grupp. Hästridningen på gården är mytomspunnen och vi har även matlagningskurser och vinprovningar. Men utifrån behov erbjuder vi mycket mer.

2003 inledde vi den omfattande förvandlingen av Siggesta Gård till ett upplevelsecentrum för hela familjen och hela företaget, nog är vi nöjda med resultatet, men det finns alltid nya roliga projekt att berika gården med. Varmt välkommen hit!

Vägbeskrivning

Siggesta Gård är exakt så långt bort som stillheten och lugnet måste vara, aldrig längre. 3,6 mil från Slussen för att vara petig.

Med bil
Bilväg från Stockholm, Nacka och Värmdö, väg 222 från Slussen mot Värmdö, förbi Gustavsberg, rakt fram i första rondellen. Efter de reversibla körfälten slutat i en rondell ta vänster, väg 274 mot Vaxholm. Fortsätt ca 10 min mot Vaxholm, förbi Värmdö Kyrka. Resan tar ca 30 min.

Bilväg från Vaxholm, via färja över Rindö och Oxdjupet till Värmdö. Efter färjeläget, vid Stenslätten, väg 274 mot Hemmesta/Gustavsberg ca 7 km.

Med buss
Buss 437 eller 439 från Slussen. Vi rekommenderar att planera sin resa via SL, per telefon 08-600 10 00 eller via reseplaneraren på hemsidan www.sl.se. Resan tar ca 40 minuter, drygt 1 timme med buss 474 via Gustavsberg och Hemmesta.

Med båt
Siggestas gästhamn hittar du i Bolviken på norra Värmdö i södra delen av Sandöfjärden, strax öster om Lindalssundet. Koordinaterna är N 59° 23,0’ O 18° 31,0’. För att komma till Siggesta Gård går ni ut genom bommen och tar till höger. Följ sedan vandringsledens skyltar så är ni på gården efter c:a 900 m promenad i härlig natur.

Längs med Gästbryggan kan 3-4 normalstora fritidsbåtar ligga på östra sidan, till höger när man kommer ut på Gästbryggan. Bryggan är vadderad med öglor att fästa båten i. Det finns inga bojar till Gästbryggans båtar. Eluttag finns men man bör ta en titt på dem för att försäkra sig om att de är påslagna.

Amenities
Gratis parkering
Bakluckeloppis på Siggesta Gård

Siggesta Gård AB, Värmdö, Sverige


Siggesta Gård AB, Värmdö, Sverige

Get Directions