Bullerö naturreservat Gästhem

bullerö gästhemGästhemmet på Bullerö

Bullerö naturreservat bildades 1967 för att trygga allmänhetens möjlighet till friluftsliv och erbjuder rika naturupplevelser i miljöer som också har en spännande kulturhistoria. Reservatet ägs av staten genom Naturvårdsverket och förvaltas av Länsstyrelsen Stockholm med hjälp av anställda naturbevakare.

Gästhemmet på Bullerös har 16 sovplatser fördelade på två hus. Parstugan är sannolikt timrad år 1720 efter rysshärjningarna i skärgården. Sjögrenska villan är byggd år 1810. Husen är varsamt renoverade och den gamla byggnadskulturen har bevarats.

Parstugan

Har fem sängplatser med två rum och kök. Här går det att bo med rullstol. Den öppna spisen går bra att elda i.

Pris:
5 bäddar
1500kr/natten


Sjögrenska villan

Har två våningar med separata ingångar. Nedervåningen har sju sängplatser fördelade på två rum. Rummet till vänster har fyra sängplatser (enkla våningssängar) och andra rummet till höger har tre bäddar.

Pris:
7 bäddar
1900kr/natt

Övervåningen har fyra sängplatser med två sovrum och eget kök. Det är eldningsförbud i samtliga spisar i sjögrenska på grund av att skorsten saknas. Utrymningsstegar finns på båda sidor om huset.

Pris:
4 bäddar
1200kr/natt

Vatten hämtas i hink ute på gården. Torrdass finns i separat byggnad. Sommartid sker in- och utcheckning kl 12.00. Byten på torsdagar och söndagar. I väntan på turbåten finns möjlighet att förvara packning i raststugan. Vänligen läs välkomstbrev före ankomst.

 

Välkommen!

Bullerö naturreservat Gästhem

Bullerö naturreservat, NÄMDÖ BULLERÖN, Nämdö, Sverige


Bullerö naturreservat, NÄMDÖ BULLERÖN, Nämdö, Sverige

Get Directions