Hitta lugnet i den välbevarade skärgårdsbebyggelsen

Gällnö ligger beläget i mellersta Skärgården utanför Värmdölandet cirka 90 minuters båtfärd från centrala Stockholm. Trots närheten till storstadspulsen är ett besök på Gällnö så långt ifrån storstadsstressen man kan komma. Den välbevarade gamla skärgårdsbebyggelsen gör dig påmind om en annan tid. En av gårdarna bedriver fortfarande lantbruk och på de lummiga ängarna betar djuren fritt. Hagarna blandas också med skog, klippor och badstränder som passar små som stora. För dig som vill utforska ön ordentligt finns det fina gång- och cykelstigar. På den fyra kilometer långa Gällnöstigen kan man lära sig om Gällnös historia samt om flora och fauna.  Långt in i skogen finns också en gammal ryssugn som minner om ryssarnas härjningar i Skärgården 1709.

 

Vandrarhemmet kan erbjuda 36 bäddar. Vi har fem 2-bäddsstugor och fem 4 -bäddsstugor. I huvudbyggnaden finns allrum, kök, reception samt ett 2-bäddsrum och hotellrummet.
Alla våra 4 –bäddstugor är utrustade med en kylbox och ett litet pentry med kokmöjligheter. I två av 2-bäddsstugorna finns kylbox och kokmöjligheter, men om man bor i någon av de resterande tre stugorna blir hänvisad till köket i huvudbyggnaden.

På gården finns gemensamma duschar och en vedeldad bastu. Det finns också en stor äng som lämpar sig bra för fotboll, kubb eller brännboll.

 

Välkommen till Gällnö!

Gällnö Vandrarhem

Gällnö Vandrarhem STF, Gällnöby, Sweden


Gällnö Vandrarhem STF, Gällnöby, Sweden

Get Directions