Möja Vandrarhem – en pärla på en av alla skärgårdsöarna

Välkommen till ett mysigt familjeägt vandrarhem i Stockholms yttre mellanskärgård. Ett året runt boende på Möja, nära till allt och på gångavstånd från ångbåtsbryggan i Berg på Möja. Vandrarhemmet tillhör STF (Svenska Turistföreningen) och medlemmar erhåller rabatt på boendet. I huset är det självservice så du tar med egna sängkläder (ej sovsäck) eller hyr på plats, fixar mat och städar själv.

Huset som en gång var öns posthus ligger högt och fritt vid landsvägen i Berg som är Möjas största by. Utomhus runt fastigheten är det fina berg med klipphällar och en stor lummig trädgård. När vädret tillåter finns det altan på båda våningarna med sittgrupper. Möja, skärgårdens kanske mest levande och vackraste ö, ligger i yttre delen av Stockholms mellanskärgård.

På Möja bor ca 150 bofasta, det finns skola, idrottshall, kyrka, åretruntöppen matbutik, restauranger, bondgård, museum och mycket mer.
Landsvägen löper över ön förbi alla öns byar och sevärdheter och är perfekt för promenader, löpning eller cykel. Mitt på ön finns Björndalen, ett stort naturreservat med naturstigar som slingrar sig över klipphällar, insjöar, ängar och urskog.

 

Välkommen till ett mysigt familjeägt vandrarhem i Stockholms yttre mellanskärgård!

Möja Vandrarhem

Möja Vandrarhem (STF), MÖJA BERGS BY, Möja, Sweden


Möja Vandrarhem (STF), MÖJA BERGS BY, Möja, Sweden

Get Directions