Gustavsbergs Hamn

gustavsbergs hamn

Gustavsbergs Hamn

Vill du ha en kulturweekend på Värmdö? Gustavsberg har allt du kan tänkas önska dig att se och göra.

Välkommen till gustavsbergshamn.se! Här presenterar vi information om såväl den älskade hamnen i Gustavsberg som området i helhet. På vår sida hittar du förutom information om båtlivet i den omgivande skärgården massor med tips på aktiviteter och sevärdheter i de omgivande områdena!

Gustavsberg betraktas av vissa som ännu en förort till Stockholm med sina vanliga villaområden. Tvärtom har Gustavsberg mer att erbjuda i form av natur och besöksmål än många andra områden i Stockholms trakten. Både i och kring Gustavsbergs hamn finns det något för alla att göra.

Fabriksområdet i Gustavsbergs Hamn har idag blivit en samlingsplats för konstnärer och hantverkare som finner inspiration i platsens stolta tradition. I hamnområdet finns också spännande butiker med antikt, presentartiklar, mode och outletbutiker med husgeråd och porslin.

Övernatta på hotell Blå Blom ligger i charmiga Gustavsbergs Hamn. Hotellet är inhyst i två av porlinsfabrikens mest anrika byggnader ”Gamla Verkstaden” från 1852 och ”Gamla Slamhuset” från 1859. Mellan de två tvillingbyggnaderna finner du innergården och byggnaderna är också länkade med en mellangång. Samtliga rum är inredda i olik personlig stil där fabrikens historia och årtal går som ett tema på både rum och interiör. Boka på www.blablom.se