collage på fyra utställningar på artipelag

Artipelag – skulptur i natur, konstmuseum & guidade visningar

Artipelag är en unik internationell mötesplats där konstutställningar, nyskapande kulturella aktiviteter, arkitektur, musik, svensk design och god mat lever sida vid sida med den vackra skärgårdsmiljön. Artipelag är beläget på Hålludden som ligger på Värmdö, ca 20 km öster om Stockholm.

Skulptur i natur

Som namnet antyder handlar Skulptur i natur om det samspel som uppstår när konst placeras i naturen och inte som brukligt i den neutrala vita kuben. Ett samspel som alltid varit av stor vikt på Artipelag, inte enbart via konstens placering utan även genom arkitekturen och sättet naturens element både tar plats inomhus och släpps in genom väggar och tak.

Skulptur i natur är en pågående process och Artipelags konstavdelning jobbar kontinuerligt med att lägga till nya verk, både permanenta och inlånade.

 Artipelags konstmuseum

Utställningsutbudet på Artipelag omfattar både klassiskt måleri, men lika gärna de moderna mästarna och deras samtida kollegor. Det är vår ambition att lösa upp tidsbegreppet till förmån för ett gränssnitt som går genom epokerna, där historia och nutid inte längre är en självklar uppdelningsgrund.

Artipelags ambition är dessutom att tilltala olika grupper och ålderskategorier som ställer stora krav på skilda former av kunskapsförmedling. Vi arbetar med utställningsvärdar som med sitt personliga tilltal är uppskattade av många, men vi erbjuder även besökare att själva söka kunskap med hjälp av digitala hjälpmedel. Den tryckta katalogen med dess dialektik mellan bild och text är även den ett utmärkt medel för kunskapsfördjupning. Det är vår ambition att skräddarsy pedagogiska modeller som skall väcka intresse och utveckla kunskapen för alla besökare.

Välkommen till Artipelag!

Vägbeskrivning

Bil från Stockholm
Bilfärden tar ca 20 minuter från centrala Stockholm. Kör väg 222 mot Gustavsberg. Sväng av vid avfart Hålludden. Därefter följer du skyltarna fram till Artipelags parkering.

Bil från Värmdö
Ta av vid avfarten Värmdö marknad och håll höger på Ingarövägen. Vid första rondellen (vid Coop) tar man vänster och följer bara vägen som går under 222:an och direkt till Artipelag.

Båt
Se aktuell information på vår hemsida; www.artipelag.se

Amenities
Handikappsanpassat
Artipelag

Artipelag, Artipelagstigen 1, Gustavsberg, Sverige

+46 (0) 85701 30 00
info@artipelag.se


För aktuella öppettider se vår hemsida www.artipelag.se

Artipelag, Artipelagstigen 1, Gustavsberg, Sverige

Get Directions